Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community]: Огляд гри NFS Shift 2: Unleashed - Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community]

Перейти до вмісту

Раді Вас вітати на Клубному Форумі Івано-Франківська [Club Music Community]

Ласкаво просимо на Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community], ми рекомендуємо Вам зареєструватися (Реєструватися зараз або Авторизуватися).Після реєстрації, Вам буде доступно безліч прихованих можливостей, таких як:

• Створення тем і відповіді в темах
  • Доступ до особистого профілю
  • Додавання подій в календар
  • Створення і управління списком друзів
  • Доступ до системи репутації
  • та багато чого іншого!
Guest Message © 2012 DevFuse
Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Огляд гри NFS Shift 2: Unleashed Оцінка: -----

#1 Користувач офлайн   Dees 

• fucking Rock'n'Roll
  • Перейти до галереї
  • Група: Модератори
Репутація: 79

Відправлено 24 Квітень 2011 - 16:24

ЗображенняСправжній геймер повинен вміти грати в будь-які ігри, окрім спортивних симуляторів. Спорт-Сіми взагалі досить специфічний жанр. Якщо в більшості ігор ми беремо участь у подіях, нездійсненних в реальності - начебто трешу і чаду з GTA або будівництва ліній з падаючих фігурок (я дуже слабо уявляю собі «реальну» версію Тетріса) - то симулятори тенісу, лижних гонок або хокею є звичайним перенесенням офлайнового заняття на екран. Так, ми можемо пограти у футбол, поганяти шайбу або постріляти по тарілочках. А от просто так розстрілювати живих людей нам ніхто не дасть. І далеко не в кожного стоїть в гаражі Lamborghini Gallardo. Але ж так хочеться сісти за кермо!

Перші враження
Перший запуск гри. Я натиснув Alt + F4 через 30 секунд після початку тренувального заїзду. На наступний день мене вистачило вже на хвилину. Перше коло я зміг проїхати тільки через два дні після установки гри. Я просто не міг зрозуміти, що відбувається. Як же так, давно скотилася в аркадні догонялки Need for Speed ​​вимагає від мене гальмувати перед поворотом! Машина відчувається як важкий танк, а не легкий слухняний механізм! Хоча ні, брешу, танки в тому ж World of Tanks дуже навіть повороткі. Я себе відчув як герой фільму «Форсаж 3: Токійський дріфт» на самому початку фільму, в першому дріфтових заїзді. Та й моя машина на фініші виглядала, загалом, точно так само.Мабуть, доведеться переглядати старі звички і вчитися їздити заново.

Зображення

Другі враження
Людина така зараза, що до всього звикає. І я зміг звикнути до нових правил. Гальмами все ж потрібно користуватися. На виході з поворотів давати газ на задньопривідних машинах - не найкраща ідея. Але це все були дрібниці. Все одно відчувалося, що щось точно йде не так. Занадто різкий газ, з легкістю що веде машину в замет. Дивне рульове управління, повільно й сумно повертаються коліс, із-за чого дуже важко скорегувати траєкторію. Натиснеш ненадовго - машина не поверне. Потримаєш трохи довше - і привіт, бічний відбійник!Положення рятували тільки включені в настройках АПС, АБС і контроль стабільності. Я вже, було, хотів закинути гру, але тут сестра, після чергової порції моїх проклять на адресу бездушною машини, задала приголомшливо просте запитання, до якого я сам чомусь не додумався.

Нова ера
«А де твій кермо?» Я так звик кататися на клавіатурі, що зовсім забув про давним-давно купленому і не менш давно покинутому в шафу кермі від славної контори Logitech. Знайти-дістати-протерти від пилу-поставити-відкалібрувати-shift2.exe! Це було схоже на прозріння сліпого. Shift 2: Unleashed не просто передбачає кермо. Він його потребує. Гра з клавіатури і гра з бубликом - це дві абсолютно різні речі. Адже я міг повертати так різко, як мені треба, а не як налаштоване розробниками для клавіатури.

Зображення
Я міг у поворотах або при зриві з траєкторії не втрачати швидкість, а піддавати газу, рівно стільки, щоб, з одного боку, не зірватися в занесення, а з іншого - не залишитися в хвості перегонів. Ті змагання, які раніше викликали роздратування, тепер видавали море задоволення. Траси зарясніли зеленими галочками, що відзначають ідеально пройдені повороти, а коментатор на фініші захлинався криками «Yeah, man, you made it!».

Суть
У двох словах новий Need for Speed ​​- це гра про «спортивні перегони», на відміну від минулих, «вуличних». Причому, спортивні до такої міри, що гра без керма перетворюється на справжнісіньке знущання над клавіатурою і гравцем. Хоча в пам'ятному Race Driver: GRID від Codemasters, який теж всіляко зображував симулятор, можна було непогано управляти в тому числі і з клавіатури. Спочатку доступний тільки «нубскій» міський D-клас, де нам належить ганяти на всяких фордфокусах, але із зростанням рівня відкривається доступ до все більш і більш престижним серіям змагань. Причому рівень гравця - єдина вимога. Ніхто не змушує проходити всі молодші гонки для доступу до якої-небудь серії A. Зупинити може тільки брак готівки для купівлі нової машини, що відповідає вимогам змагань. Але тут криються два цікавих моменти. По-перше, за отримання рівнів часто в нагороду видається нове авто, цілком придатне для накопичення капіталу в доступних перегонах. А по-друге, місцева система поліпшень. Кожну машину можна за певну суму прокачати так, що Ікзібіт буде кусати лікті. Двигун, трансмісія, ходова, підвіска, шини - ціла купа всяких запчастин чекають у магазині. У деяких моделях можна навіть повністю змінити двигун. І кожне подібне поліпшення збільшує рейтинг машини. І після досягнення певної цифри, дорожній Mitsubishi С-класу перетворюється на прокачаний гоночний болід серії А.

Зображення
Самі перегони проходять не на вулицях міста, а на цілком реально існуючих автодромах, серед яких фанати Формули-1 з легкістю дізнаються Каталунья, Спа-Франкошам, італійську Монці, Сільверстоун, і навіть «погризені» Хеккенхайм-ринг, який кілька років тому з величезної семикілометрового кільця стараннями FIA перетворився на чотирикілометровий «тількедром», що знизило інтерес до гонки. З урахуванням того, що розробники досконально скопіювали траси, включаючи перепади висот, можна відчути на собі всі принади знаменитої «Червоної води», одного з найбільш видовищних поворотів в Спа, коли ти просто не бачиш, що тебе чекає на пагорбі, і єдиними натяками залишаються тільки карта і червоніючі мітки траєкторії, що підказують, що непогано було б пригальмувати.

Зображення
Однією з приємних особливостей є повна відсутність «кетчупу», так званого catch-up, коли керовані комп'ютером машини при сильному відставанні незрозумілим чином різко скорочують відрив. У той же час, на відміну від попередньої Need for Speed: Hot Pursuit, ніхто і не буде терпляче чекати, поки я зволив наздогнати лідируючу групу. Взагалі, результати перегонів залежать не стільки від «рівня», скільки від власного уміння і правильних налаштувань машини. Якщо в попередніх частинах серії NFS у високорівневих змаганнях у противників машини були об'єктивно швидше, та ще й підкріплені абсолютної реакцією, то тут якщо ти серйозно програєш, значить треба йти в гараж.

Під капотом
У вряди-годи розробникам вдалося зробити моделі машин схожими на реальні. І якщо попереднім володарем титулу «Машинки як справжні» був уже згаданий GRID, то тепер пальму першості в нього відбирає Need for Speed, добиваючи заляпиваніем камери всяким сміттям, слідами відпрацьованої гуми і навіть комахами, розплющеними об лобове скло. Але якщо до графічної стороні претензій немає, то звук доведеться трохи розкритикувати. Ні, сам по собі він прекрасний - відчувається зміна тону двигуна не просто після зміни машини, але і після серйозного поліпшення движка. Претензії в основному саме до звукового «супроводу». Початок гонки, зелений сигнал і фініш постійно коментуються - ось тільки цих коментарів всього пара-трійка варіантів і через декілька гонок приїдаються просто неймовірно. А вже навіщо окреме голосове сповіщення про те, що загорівся зелений сигнал, і можна починати перегони, я взагалі не розумію. Але найбільшим генератором ненависті до Electronic Arts залишається їх непропускаемая заставка на початку гри. І добре б тільки заставка.Якщо немає бажання дивитися вступний ролик, то після натискання ESC після всіх необхідних плашок EA, в обов'язковому порядку потрібно насолодитися якоїсь психоделічної постановкою з швидко мигтять кадрів з моторошними звуками.

Резюме
Гру можна порадити не лише любителям серйозних симуляторів, а й просто тим, хто любить перегони. З нормальним кермом це не стільки суворий симулятор, скільки звична гонялку, володіє відмінною графікою і якимось незрозумілим адиктивних властивістю. Сівши за гру ввечері, є всі шанси пропустити не тільки «Спокійної ночі малюки», але і голих дівок на Ren-TV. У той же час ті, кому подобаються труднощі і серйозні зусилля, з легкістю можуть відключити всі допоміжні причандали на зразок АПС, показу траєкторії та інших помічників і отримати куди більш сувору гру.

Тестовий стенд
Материнська плата: Asus M4A77D
Процесор: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3415 MHz
Оперативна пам'ять: 8GB
Відеокарта: Gigabyte GeForce GTX 460 1GB
Жорсткий диск: WesternDigital WD7501AALS 750 GB
ОС: Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600

Налаштування: 1680 x 1050, Рівень якості: Extreme, FSAA відключений.
Середнє FPS: 65
Час на проходження: 6 годин.

мяФ...ЗображенняЗображення

0

#2 Користувач офлайн   Sprite 

• Trause - it's music.
  • Перейти до галереї
  • Група: V.I.P
Репутація: 30

Відправлено 24 Квітень 2011 - 18:26

Хотілося б, щоб вони додали режим мултиплеєра на одному компі. бо маю два джойстика, іноді футбол з друзями бавимся, а так би і поганяли на ташках гарних :)

0

#3 Користувач офлайн   Alex_under 

• Тусовщик
  • PіpPіpPіpPіp
  • Група: Користувачі
Репутація: 9

Відправлено 25 Квітень 2011 - 15:00

Ну це можливо особисте "фе" , але ось воно :
1. Шановні ЕА , навіщо ви поперлись в серії легальних гонок ??! Ви їх погано робите!
2. На даний момент ЕА про оптимізацію ігор , котрі виходять останнім часом , не думають зовсім . Все не завжди красиве і в цей же час дуже вимогливе .Я не плачусь , у мене агрегат пристойний , але слухати вередливих людей , які ниють : "Ета графика не стоит етих требований ".
3. На рахунок даної цяцьки . Гра більш-менш їстівна , чого не вистачає ... мабуть нормальної оптимізації , корективів в контроль (грав з баранкою і все одно розчарований) і додати нормальний АІ , бо комп'ютер навіть на максимальній складності , з виключеними поблажками все одно грає слабенько .

П.С. Дірт 3 буде куди краще всіх цих посних пародій ІМХО .
0

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Згорнути категорію Похожие темы

Название темы Автор Статистика Последнее сообщение
Нет тем.

1 людей читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 схованих користувачів