Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community]: Мастерінг - Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community]

Перейти до вмісту

Раді Вас вітати на Клубному Форумі Івано-Франківська [Club Music Community]

Ласкаво просимо на Клубний Форум Івано-Франківська [Club Music Community], ми рекомендуємо Вам зареєструватися (Реєструватися зараз або Авторизуватися).Після реєстрації, Вам буде доступно безліч прихованих можливостей, таких як:

• Створення тем і відповіді в темах
  • Доступ до особистого профілю
  • Додавання подій в календар
  • Створення і управління списком друзів
  • Доступ до системи репутації
  • та багато чого іншого!
Guest Message © 2012 DevFuse
  • 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мастерінг проблеми з якими зіштовхується кожен електронний музикант

#1 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Група: Користувачі
Репутація: 42

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:34

Цю тему я створив для людей,які захоплюються написанням музики!
І я думаю,що кожен зіштовхувався з словом "мастерінг" і кожен хотів добитися студійного звучання у домашніх умовах але у нього щось не виходило чи просто не знав як щось зробити...(
Обмінюємося проблемами та допомагаємо друг другу чим можемо...
RE-BOOT pres. R12
0

#2 Користувач офлайн   Jurgen 

• ViP персона
  • Група: V.I.P
Репутація: 17

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:39

о. тема навіть більше ніж цікава.
ось тільки що ти маєш наувазі під словом "домашні умови"?

0

#3 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир
Репутація: 1

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:43

Перегляд повідомленняJurgen (10.12.2009, 21:39) писав:

"домашні умови" я думаю, він хотів сказати комп, без заліза і т д!!!!

Перегляд повідомленняRE-BOOT(i love trance) (10.12.2009, 21:34) писав:

Цю тему я створив для людей,які захоплюються написанням музики!
І я думаю,що кожен зіштовхувався з словом "мастерінг" і кожен хотів добитися студійного звучання у домашніх умовах але у нього щось не виходило чи просто не знав як щось зробити...(
Обмінюємося проблемами та допомагаємо друг другу чим можемо...

Я й до тепер дупля не ріжу як мастеринг роб*ять, бачив відео по Айзотоп Озон, там всякі процесори..... Треба Вовкінга сюди, шоб розтолкував.... Але здається саме зведення доріжок, складніше ніж мастеринг...

думаю краще все раз побачити ніж 20 прочитати чи послухати))
Нанашку, апліфтінг то не олдскул...
0

#4 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:50

Перегляд повідомленняJurgen (10.12.2009, 20:39) писав:

"Домашні умови"-це твоє залізо(комп,ноут бажано серйозний комп),потрібний софт(редактори,плагіни і тд і тп),шось для моніторингу(Хороші вуха-монітори(диджеи настолько суровы, что одевают вместо наушников мониторы)))) або монітори-колонки.будем так говорити)!!!Ось ,що на початок треба,ну добре було б міді-клаву але реально можна обійтися без клави,якщо пишеш щось типу всякого "піу-піу" чи електро-хаус то ненадо)))
RE-BOOT pres. R12
0

#5 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:53

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 20:50) писав:

думаю краще все раз побачити ніж 20 прочитати чи послухати))

повністю згідний з тобою але не той кайф..)
коли ти сидиш як дурак і вичитуєш десь днями як там шось зробити і у тебе це потім получається(так робив я)!!!а зараз ,хто має норм нет у неті відео-уроків,книжок,бери-нехочу...)
RE-BOOT pres. R12
0

#6 Користувач офлайн   Jurgen 

• ViP персона
  • Група: V.I.P
Репутація: 17

Відправлено 10 Грудень 2009 - 21:57

все впирається в звукову карту і людські монітори. це мінімум.
Dj Acid Ecstasy я тоже "не ріжу". а то толкувати, мало. пам"ятаю з хлопцями про сендчейн толкували. такого натолкували шо...

0

#7 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:04

Перегляд повідомленняRE-BOOT(i love trance) (10.12.2009, 21:50) писав:

"Домашні умови"-це твоє залізо(комп,ноут бажано серйозний комп),потрібний софт(редактори,плагіни і тд і тп),шось для моніторингу(Хороші вуха-монітори(диджеи настолько суровы, что одевают вместо наушников мониторы)))) або монітори-колонки.будем так говорити)!!!Ось ,що на початок треба,ну добре було б міді-клаву але реально можна обійтися без клави,якщо пишеш щось типу всякого "піу-піу" чи електро-хаус то ненадо)))

я думаю міді клава потрібна в тому випадку, коли ти знаєш ноти... Електро=хаус теж музика, тільки там можна 2 нотами цілий трек написати... (но ненадо обіжати цей стиль) ... Я наприклад пишу транс (тобто пробую, бо пишу то ще дуже гучно сказано), без міді клави, але і при її наявності незнаю щоб з нею робив. Хоча штука потрібна, але мені - ні....

П.С. Не путай "залізо" з "компом"... Залізо це мабуть "Живі, тобто не віртуальні плагіни, процесори, компресори, синтезатори, і все решта, шо мона поклацати, погладити і понажимати пальчиками!" Принаймі це розуміють під словом "залізо" на всіх форумах і сайтах...
0

#8 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:12

Перегляд повідомленняJurgen (10.12.2009, 20:57) писав:

Dj Acid Ecstasy я тоже "не ріжу". а то толкувати, мало. пам"ятаю з хлопцями про сендчейн толкували. такого натолкували шо...

Я б доповнив,що ще від компа багато залежить!!!Бо є такі ефекти(особливо ревери) та інструменти(особливо педові синти),що проц зразу обсир***ся)))

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 21:04) писав:

я думаю міді клава потрібна в тому випадку, коли ти знаєш ноти... Електро=хаус теж музика, тільки там можна 2 нотами цілий трек написати... (но ненадо обіжати цей стиль) ... Я наприклад пишу транс (тобто пробую, бо пишу то ще дуже гучно сказано), без міді клави, але і при її наявності незнаю щоб з нею робив. Хоча штука потрібна, але мені - ні....

П.С. Не путай "залізо" з "компом"... Залізо це мабуть "Живі, тобто не віртуальні плагіни, процесори, компресори, синтезатори, і все решта, шо мона поклацати, погладити і понажимати пальчиками!" Принаймі це розуміють під словом "залізо" на всіх форумах і сайтах...

Ні,ну під"залізом" розуміється також і комп(хаковський сленг) але яка фіг разниця))
Я сам пробую писати транс але я думаю,що для цього реально тре мати,хоча початкову муз.освіту або тупо вміти норм грати на клавішних...
А електро-хаус я не обіжаю бо сам інколи люблю якусь хардуху у фруктах набросати...і забути)))
RE-BOOT pres. R12
0

#9 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:17

Перегляд повідомленняJurgen (10.12.2009, 21:57) писав:

да да да). Звукова має бути хороша, це мабуть саме перше, що треба мати для продюсінга.. І моніки мають бути не SVEN 5.1 :wallbash: :no Долбісураунддіджіталнютехнолоджісгепаємодно......))))

А про сайд чейн, то все просто. Зараз роблю стандартним Аблетоновським компресором... (а не тим "шлаком", що тобі показував)...
За 2 хв все зрозумієш і навчишся!!!
0

#10 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:22

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 21:17) писав:

да да да). Звукова має бути хороша, це мабуть саме перше, що треба мати для продюсінга.. І моніки мають бути не SVEN 5.1 :wallbash: :no Долбісураунддіджіталнютехнолоджісгепаємодно......))))

А про сайд чейн, то все просто. Зараз роблю стандартним Аблетоновським компресором... (а не тим "шлаком", що тобі показував)...
За 2 хв все зрозумієш і навчишся!!!

Ггггг,про монітори видав)))
З таких магазинових можуть проканати на початок мікролаби(на мою думку самопутьва акустика,яку можна знайти у якомсь магазині)!!Там є непогані моделі,лінії ПРО(1,2,3)!!!
Колись слухав у магазині,непогано звучать як на такий товар...
RE-BOOT pres. R12
0

#11 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:28

Перегляд повідомленняRE-BOOT(i love trance) (10.12.2009, 22:17) писав:

Ні,ну під"залізом" розуміється також і комп(хаковський сленг) але яка фіг разниця))
Я сам пробую писати транс але я думаю,що для цього реально тре мати,хоча початкову муз.освіту або тупо вміти норм грати на клавішних...
А електро-хаус я не обіжаю бо сам інколи люблю якусь хардуху у фруктах набросати...і забути)))

1. Якщо тупо вміти грати на клавішах, то ноти тупо самі вивчились, це явище вже незнаю як пояснити... Вмієш грати, значить знаєш ноти.
2. Щоб писати музику (будь що, транс, хаус, попсу), треба музичну освіту.
АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......

3. Я більш як впевнений, що немаючи муз. освіти можна писати хороший саунд, в тому числі і транс. Головне бажання і фантазія... Для теперішнього апліфту, вистачає 2 октав... Шон Таяс - Ліфт (думаю чув таке) , основна мелодія прописана однією октавою.. Але трек реально рве.... в ньому немає мего акордів якихось... В Тєсто є треки шо і в 5 і 7 октав мелодія, отут вже без знання нот ти нічого не зробиш...

RE-BOOT.. на рах. МІКРОЛАБІВ. Не буду спорити, але я щось сумніваюсь.. Треба дивитись по частотності, що воно видає.. Студійні монітори видають більший діапазон низьких частот який ти не почуєш в "ДОЛБІСУРАУНГЕПАЄМОДНО".... Тобто весь "смачний бас" ти не почуєш на простій акустиці... До того ж, в студійних моніках, зазвичає немає ручок щоб крутити частоти, це для того щоб ти міг нормально чути що ти пишеш, як воно грає з програми, а не так як ти хочеш накрутив і :64: :90: .. Ось такі дрібниці але не менш суттєві в продюсінгу!
0

#12 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:35

Чув трек і грав його вроде)))Трек класний!Теперішній прогресів,апліфтінг... скоро транс як електро буде)))А колись....ОТО БУВ ТРАНС але то вже не до теми)
А на рах освіти,я думаю ,що і дома можна навчитися!!!Деякі ножики,такі як ми з тобою,що недумали колись,чого треба,а чого не треба і батьки не нагнали копняками у муз школу,про що дуже зараз жалію,шо мають робити???конешн,що вдома самому вчитися...)

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 21:34) писав:

RE-BOOT.. на рах. МІКРОЛАБІВ. Не буду спорити, але я щось сумніваюсь.. Треба дивитись по частотності, що воно видає.. Студійні монітори видають більший діапазон низьких частот який ти не почуєш в "ДОЛБІСУРАУНГЕПАЄМОДНО".... Тобто весь "смачний бас" ти не почуєш на простій акустиці... До того ж, в студійних моніках, зазвичає немає ручок щоб крутити частоти, це для того щоб ти міг нормально чути що ти пишеш, як воно грає з програми, а не так як ти хочеш накрутив і :64: :90: .. Ось такі дрібниці але не менш суттєві в продюсінгу!

Я про мікролаби так,до прикладу навів)))просто чув у магазині і здивувався,мені сподобалось. :131:
Конешн,що у них ти непочуєш того,що у нормальних студійних моніторах(яких я ще навіть нормально не чув,у Реліза пальоний чув))))))))) :59:
RE-BOOT pres. R12
0

#13 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:43

Перегляд повідомленняRE-BOOT(i love trance) (10.12.2009, 22:35) писав:

Чув трек і грав його вроде)))Трек класний!Теперішній прогресів,апліфтінг... скоро транс як електро буде)))А колись....ОТО БУВ ТРАНС але то вже не до теми)
А на рах освіти,я думаю ,що і дома можна навчитися!!!Деякі ножики,такі як ми з тобою,що недумали колись,чого треба,а чого не треба і батьки не нагнали копняками у муз школу,про що дуже зараз жалію,шо мають робити???конешн,що вдома самому вчитися...)

не пі....яй в кампот... Посиди дома над мелодією або пошукай мідяхи тєсто і побачиш як зроблено... По можливості накину якусь просту мелодію, запишу на відео (але то з аблетона)...
0

#14 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 22:54

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 21:43) писав:

не пі....яй в кампот... Посиди дома над мелодією або пошукай мідяхи тєсто і побачиш як зроблено... По можливості накину якусь просту мелодію, запишу на відео (але то з аблетона)...

У мене тих мідях як гавна!!!Цілий пак(там шось 5500транс-мідях)і я добре знаю і бачив як воно там всьо))) :dj:

Але тема не про тісто і не про мелодію...
А по мастерінгу напевне самокраще качнути собі путьову книжечку і читати,а потом пробувати все на практиці)))
а якшо у тебе буде гарний задум і товарний трек і якшо його захоче випустити лейбл то дома,щоб ти і лопнул незробиш того,що можна у студії і всеодно прийдеться проходити через неї)))
RE-BOOT pres. R12
0

#15 Користувач офлайн   CjVarenik 

• Dj
  • PіpPіpPіpPіpPіp

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:19

Треба Форж і до нього багато плагінів, такі як: "ізотоп", максимайзери, компресори, спектографи, спекталізатори і багато чого іншого, треа мати класні вуха+ монітори, і слух. багато не напишу, бо тільки як місяц назад занявся цим. Вовкінг получше знає.
0

#16 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:25

Перегляд повідомленняRE-BOOT(i love trance) (10.12.2009, 22:12) писав:

Я б доповнив,що ще від компа багато залежить!!!Бо є такі ефекти(особливо ревери) та інструменти(особливо педові синти),що проц зразу обсир***ся)))

ну в мене 2 ядерний 1.6 ы 1гіг опери! Поки норм.. Коли в неті і асці сиджу - висне.. Але в аблі можна фрізувати доріжки (воно вроді у вав перероблює) і тоді все норм!!!
0

#17 Користувач офлайн   CjVarenik 

• Dj
  • PіpPіpPіpPіpPіp

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:26

В аблі мона вибрати шо в тебе комп 2 ядерний, але якшо великий проект, то тоді точно треба тачку мошнішу
0

#18 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:28

Перегляд повідомленняDj Acid Ecstasy (10.12.2009, 22:25) писав:

ну в мене 2 ядерний 1.6 ы 1гіг опери! Поки норм.. Коли в неті і асці сиджу - висне.. Але в аблі можна фрізувати доріжки (воно вроді у вав перероблює) і тоді все норм!!!

А у мене 1.9 дуо і 2 гіга оперативки і як дуже захоплюся то піпец,загружає по повні(((
RE-BOOT pres. R12
0

#19 Користувач офлайн   Narayana 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:30

Перегляд повідомленняCjVarenik (10.12.2009, 23:19) писав:

Треба Форж і до нього багато плагінів, такі як: "ізотоп", максимайзери, компресори, спектографи, спекталізатори і багато чого іншого, треа мати класні вуха+ монітори, і слух. багато не напишу, бо тільки як місяц назад занявся цим. Вовкінг получше знає.

Во во) І я про що.... Не в студії діло. Сумніваюсь що Вовкінг накупив собі всякого барахла,(ну звукова і моніки це само собою) але саунд - якісний...
Думаю хай пояснюють ті, що вже не лайбаках: Вовкінг, Фентезі, Жуков, Фіт, ще когось забув вроді))
А ми почитаєм і послухаєм :cool:

Перегляд повідомленняCjVarenik (10.12.2009, 23:26) писав:

В аблі мона вибрати шо в тебе комп 2 ядерний, але якшо великий проект, то тоді точно треба тачку мошнішу

Я так і зробив, виставив буфер і т д.. 25 доріжок, грає нормально, але якщо повішу ше сайд чейн на 10 з них, думаю зависне...((((
0

#20 Користувач офлайн   RE-BOOT(i love trance) 

• Бригадир

Відправлено 10 Грудень 2009 - 23:33

Оооо,я б послухав сповідь продюсера...)))
Чим вони пользуються!!!
RE-BOOT pres. R12
0

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Згорнути категорію Похожие темы

Название темы Автор Статистика Последнее сообщение